upgasil.blogg.se

Wrise rise indigp amd sik and tabaco
Wrise rise indigp amd sik and tabaco












wrise rise indigp amd sik and tabaco

There was little doubt of its medicinal efficacy at first, but with time, as the concepts and practice of medicine changed, the tide of medical opinion turned against it. Nonetheless, bitter opposition to its use for non-medicinal purposes began to arise. In the early history of tobacco, the literature on its medicinal benefits was voluminous.

wrise rise indigp amd sik and tabaco

For three hundred years following its importation into Europe, tobacco came to be considered a universal remedy highly prescribed by physicians.

#Wrise rise indigp amd sik and tabaco plus#

Des monoterpènes, polyacétylènes et alcaloïdes antibiotiques, des tannins astringents et des monoterpènes et salicylates analgésiques sont parmi les constituants végétaux les plus rationnellement et couramment utilisés.Pour pourvoir évaluer la valeur et le potentiel des plantes utilisées par les Amérindiens de l'est du Canada, on a besoin de plus de recherches sur les constituants nutritionnels et les propriétés pharmacologiques de ces plantes.A forgotten and valuable chapter in the history of tobacco concerns its role as a botanical medicine. Les conifères sont les plantes les plus utilisées dans cette catégorie. Au moins 105 plantes médicinales ont une efficacité réelle fondée sur des constituants phytochimiques.

wrise rise indigp amd sik and tabaco

Le traitement des désordres physiques dont la cause pouvait être déterminée était efficace. La médecine indigène comprend une composante rationnelle et une composante rituelle. Certaines plantes sauvages comestibles exigent une préparation spéciale ou doivent être consommées en quantités limitées parce qu'elles contiennent des métabolites secondaires toxiques.Plus de 400 espèces sont utilisées dans la médicine indigène. La vitamine A, la vitamine C, le calcium, le fer et les fibres sont particulièrement bien représentés dans certaines plantes cueillies. On connaît peu l'utilisation des plantes sauvages comestibles par les Crees et les Naskapis nordiques.Des données nutritionnelles sur les plantes cueillies montrent que plusieurs de ces espèces contiennent plus de vitamines et de minéraux que les sources végétales conventionnelles. Les chasseurs et cueilleurs algonquiens du sud et de l'est mangeaient une grande variété de nourritures végétales, comprenant des fruits charnus, des noix, des légumes verts et des parties souterraines. Les agriculteurs iroquois du sud de l'Ontario cultivaient du maïs, des haricots, des courges, du tabac et du tournesol et ils cueillaient la plus grande variété de plantes comestibles. RésuméĪu moins 175 plantes comestibles et 52 plantes utilisées pour les boissons étaient cueillies par les peuples indigènes de l'est du Canada. Antibiotic monoterpenes, polyacetylenes and alkaloids, astringent tannins, and analgesic monoterpenes and salicylates are among the most rationally and widely used plant constituents.There is need for more research into nutritional constituents and pharmacological properties to assess the value and potential of plants used by Native People of eastern Canada. Conifers were the most widely used group of plants in this category. At least 105 medicinal plants have a real effectiveness based on phytochemical constituents. Treatment of physical disorders, whose origin could be determined, was effective. Native medicine consists of rational and ritualistic components. Some wild plant foods require special preparation or must be consumed in limited quantities because they contain toxic secondary metabolites.Over 400 plants are used in native medicine.

wrise rise indigp amd sik and tabaco

Vitamin A, vitamin C, calcium, iron, and fibre are particularly well represented in certain gathered plants. Little is known about the use of wild food plants by northern Cree and Naskapi.Nutritional data for gathered plants indicate that many of these species exceed conventional plant sources for vitamins and minerals. Southern and eastern Algonkian hunters and gatherers ate a wide variety of wild plant foods including fleshy fruits, nuts, greens, and underground parts. Iroquoian agriculturalists of southern Ontario cultivated corn, beans, squash, tobacco, and sunflowers, and gathered the greatest variety of food plants. At least 175 food plants and 52 beverage plants were gathered by Native Peoples in eastern Canada.














Wrise rise indigp amd sik and tabaco